Nasze relacje z dziećmi. Warsztaty dla młodych rodziców w oparciu o metodę Komunikacji empatycznej Marshalla Rosenberga

wychowanie-w-duchu-empatii-rodzicielstwo-wedlug-porozumienia-bez-przemocy-b-iext34551083

Nasze relacje z dziećmi.

Warsztaty dla młodych rodziców w oparciu o metodę Komunikacji empatycznej Marshalla Rosenberga.

„Porozumienie Bez Przemocy” (Nonviolent Communication NVC, “Język serca”, Komunikacja empatyczna) jest metodą skutecznej i pozytywnej komunikacji opisaną przez Marshalla Rosenberga. Polega na rozpoznawaniu i  eliminowaniu z naszego języka komunikatów, które blokują porozumienie, budowaniu relacji z drugą osobą bazujących na zrozumieniu i empatii. Kluczem porozumienia jest świadomość uczuć i potrzeb zarówno swoich, jak i naszego rozmówcy oraz takie ich wyrażanie, które otwiera nas na kontakt. Metoda jest uniwersalna – sprzyja budowaniu relacji z dziećmi i dorosłymi, tych prywatnych i służbowych.

Warsztat skierowany do młodych lub przyszłych rodziców, którzy chcą się przygotować do budowania relacji z dzieckiem.

Na warsztacie dowiesz się:

• dlaczego empatia jest kluczowa w rozwoju dziecka i jakie są skutki gdy jej braknie,
    • czym jest empatia i jak budować kontakt z dzieckiem,
    • jakie komunikaty budują porozumienie a jakie blokują kontakt z dzieckiem,
    • o roli uczuć i potrzeb w komunikacji z dziećmi,
    • jak radzić sobie ze swoimi emocjami w wychowaniu dzieci.

Termin:

18 i 19 czerwca (sobota-niedziela), godz. 16:00 do 19:00 w Bytowie, ul. Podzamcze 34 (sala szkoleniowa Inkubatora Przedsiębiorczości STOLEM)

Czas trwania: 6 godz.

Organizator: Fundacja Rozwoju Lokalnego Parasol w Bytowie.

Warsztat jest odpłatny 120 zł od osoby.

Cena zawiera 6 h pracy trenera, materiały, poczęstunek, zaświadczenie uczestnictwa w zajęciach.

Forma płatności: osoby fizyczne darowizna na cele statutowe przelewem na konto bankowe

nr 79 1240 3783 1111 0010 5059 7029 w terminie do dnia 10 czerwca br. Instytucjom delegującym uczestników fundacja wystawia fakturę.

Zapisy i zgłoszenia:

Zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularzy dostępnych na www.fundacjaparasol.org i  przesłanie ich do 10 czerwca na adres e-mail: doradztwo@fundacjaparasol.org